Χταπόδι ξυδάτο της πεθεράς μου
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
8 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό χταπόδι ολόκληρο
1φλ.λάδι
1φλ.ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Πρέπει ίσα ίσα το λάδι και το ξύδι να καλύπτουν το χταπόδι. Το σιγοψήνουμε περίπου 50 λεπτά. Αν χρειαστεί βάζουμε ελάχιστο νερό. Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με τη σάλτσα από την κατσαρόλα. Τρώγεται ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας ή κρύο σαν μεζές για ούζο.
Χταπόδι ξυδάτο της πεθεράς μου