Χταπόδι με πορτοκάλι και κοφτό μακαρονάκι
2015-03-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
2/4/15
Χταπόδι με πορτοκάλι και κοφτό μακαρονάκι και δεν θα χάσετε. Το πορτοκάλι του πάει μούρλια!
Συστατικά
- 1kg.χταπόδι
- 250gr. Κοφτό μακαρονάκι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 300gr. Ντοματάκια κονκασέ με μυρωδικά
- 2 φύλλα δάφνης
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για 10-15 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μακαρονάκι. Συμπληρώνουμε 1 ½ φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Μόλις κρυώσει λίγο βγάζουμε το χταπόδι από το σκεύος και το κόβουμε σε κομμάτια. Το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και το βάζουμε να πάρουν βράση.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας αν θέλουμε λίγο θυμάρι.