Χταπόδι στιφάδο
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό χταπόδι
λάδι
αλατοπίπερο
2φύλλα δάφνης
1/2φλ.χυμός ντομάτας
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
15κρεμμύδια μικρά ολόκληρα
1/2φλ.κόκκινο κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε σε μπόλικο νερό το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 30 λεπτά. Το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί από το βρασμένο χταπόδι, Κόβουμε το χταπόδι σε κομματάκια και το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με λάδι μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις απορροφήσει λίγο το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και όσο ζωμό χρειάζεται να καλύψουμε τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό με ρυζάκι ή και σκέτο.