Χυλοπίτες Βεζούβιος
2013-08-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250gr.χυλοπίτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη
1μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1 πρέζα ζάχαρη
Μυζήθρα τριμμένη
Βούτυρο φρέσκο για τις χυλοπίτες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το φρέσκο βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε τις σουρωμένες χυλοπίτες και λίγο αλατάκι και ανακατεύουμε. Εντωμεταξύ βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το λουκάνικο και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη σκόνη τσίλι, το μπούκοβο,τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στις χυλοπίτες μαζί με μπόλικη μυζήθρα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.