Ψάρι φιλέτο αλά πολίτα
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
800γρ.ψάρι φιλέτο
12 καρδιές αγκινάρας (από βάζο)
2 καρότα
4 κρεμμύδια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
½ ματσάκι άνιθος
Χυμό από 1 λεμόνι
1 φλ.λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα φιλέτα στο ταψί, πασπαλισμένα με αλατοπίπερο και μια κουταλιά της σούπας λάδι, καθώς και λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγανάκι. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο multi μαζί με τον άνιθο. Τα πολτοποιούμε. Εναλλακτικά τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα σωτάρουμε όλα στο λάδακι και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά. Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε και τις αγκινάρες μας.Σερβίρουμε το ψαράκι μας και από πάνω τη σαλτσούλα.