Ψαρονέφρι με ρίγανη και πορτοκάλι
2015-11-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(3.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
28/11/15
Ψαρονέφρι με ρίγανη και πορτοκάλι στην γκριλιέρα που έχει γίνει το αγαπημένο μου σκεύος για γεύματα της δικής μου αρεσκείας αλλά και το άντρα μου. Εύκολα, γρήγορα και πάνω απ’ όλα υγιεινά αφού με ελάχιστο ή καθόλου λάδι και χωρίς καμία σχεδόν προετοιμασία έχουμε πεντανόστιμο , σπιτικό φαγητό στο πιάτο μας.
Συστατικά
- 2 χοιρινά ψαρονέφρια περίπου 300gr. το καθένα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ξερή ή φρέσκια ρίγανη ή ότι μυρωδικό προτιμάμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ρίγανη με το ξύσμα πορτοκαλιού, το σκόρδο και μπόλικο αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε με αυτό το κρέας και με τα χέρια το «βοηθάμε» να κολλήσει παντού.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε γκριλιέρα και ακουμπάμε το κρέας. Ψήνουμε για 6-7 λεπτά από την κάθε πλευρά ή ανάλογα πόσο ψημένα τα θέλουμε.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και αφού τα αφήσουμε να σταθούν 5 λεπτά τα κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.