Ψαρόσουπα με λαχανκά και αστράκι
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό μπακαλιάρος
2κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
2καρότα κομμένα σε κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1/2ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος
1μεγάλη πατάτα κομμένη σε κυβάκια
Χυμό λεμονιού
1 1/2φλ.αστράκι
Οδηγίες
Βήμα 1
Γεμίζουμε το μισό μιας κατσαρόλας και ρίχνουμε εκεί όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι,το αστράκι και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το ψάρι. Σε μισή ώρα αφαιρούμε το ψάρι και λίγα λαχανικα και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Αφού πάρει βράση ρίχνουμε το αστράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε περίπου 15 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πολτοποιούμε τα λαχανικά που κρατήσαμε στην άκρη και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε τη σούπα με τον μπακαλιάρο καθαρισμένο σε πιατέλα να βάλει ο καθένας όσο θέλει και μπόλικο χυμό λεμονιού.