Ψητές κροκέτες καρότου με ξερά βερίκοκα
2015-06-11- Ποσότητα: 18-20 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 1:45 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
16/6/15
Ψητές κροκέτες καρότου με ξερά βερίκοκα για ένα ορεκτικό ή σνακ με ιδιαίτερη γεύση και ξεχωριστή νοστιμιά.
Συστατικά
- 6-7 καρότα
- ¾ του φλιτζανιού φρυγανιά τρίμμα και επιπλέον για την επικάλυψη
- ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλο τριμμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
- 6 ξερά βερίκοκα, πολύ ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Αλατοπίπερο
- 2 αυγά χτυπημένα
- Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα καρότα και τα πολτοποιούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Ρίχνουμε μέσα τα βερίκοκα, τα αυγά, το αμύγδαλο, αλατοπίπερο, τα φρέσκα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τέλος τη φρυγανιά, ζυμώνοντας ταυτόχρονα. Μόλις αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα το βάζουμε σε μπολ με καπάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
Βήμα 3
Στη συνέχεια πλάθουμε μακρόστενες κροκέτες τις οποίες περνάμε αμέσως από φρυγανιά τρίμμα που έχουμε διασκορπίσει σε ένα πιάτο.
Βήμα 4
Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή αντικολλητικό ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Βήμα 5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.