Ψητές κόκκινες πατάτες με γραβιέρα
2015-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
12/6/15
Ψητές κόκκινες πατάτες με γραβιέρα για τραγανό συνοδευτικό ή υγιεινό σνακ.
Συστατικά
- 1 κιλό κόκκινες πατάτες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ του φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις κόβουμε στα 4.
Βήμα 2
Τις αραδιάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για20 λεπτά.
Βήμα 4
Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για άλλα 15-17 λεπτά.