Ψητές πατατούλες με φακές και μέντα
2014-05-01- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
1/5/14
Έχετε νιώσει ποτέ με ένα πιάτο φαί που θα απολαύσετε πάρα πολύ, ότι ζωή είναι ωραία. Γιατί προσωπικά συμφωνώ απόλυτα ότι η ζωή μας είναι στιγμές και μικρές καθημερινές απολαύσεις και σίγουρα το φαγητό είναι 100% , μια από αυτές. Απλά κάποιες φορές ο ουρανίσκος και μαζί και άλλες αισθήσεις μας, δημιουργούν αυτό το αίσθημα ικανοποίησης και πληρότητας που μπορούν να σε χαλαρώσουν και να σας ταξιδέψουν ταυτόχρονα. Μη σας φαίνονται πολύ λογοτεχνικά όλα αυτά, γιατί πιστεύω πως λίγο ή πολύ, όλοι το έχετε αισθανθεί. Το σημερινό πιάτο, ήταν ένα από τα δικά μου γαστριμαργικά ταξίδια που μαζί με ένα ψητό ψάρι και ένα ποτήρι κρασί, κατάφεραν να με πείσουν για άλλη μια φορά πως την ευτυχία την βρίσκουμε τελικά στην απλότητα και στην αγάπη, των λεπτομερειών, που κάποιες φορές προσπερνάμε. Καλό μήνα σε όλους και ελπίζω να απολαύσετε όσο και εμείς το σημερινό πιάτο, από ψητές πατατούλες με φακές και μέντα.
Συστατικά
1 φλιτζάνι φακές
3 μέτριες πατάτες
1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μέντα ή δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
Χυμός ½ λεμονιού και φέτες λεμονιού για το γαρνίσμα
2-3 σκορδάκια confit ψιλοκομμένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε τις φακές σε μπόλικο νερό που βράζει για 15-20 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με το μισό λάδι. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 25-30 λεπτά.
Βήμα 3
Βάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος τη ρόκα. Διασκορπίζουμε από πάνω τις φακές, τις πατάτες, τα chives και τη μέντα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι , το χυμό λεμονιού και το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τα σκορδάκια confit και τις φέτες λεμονιού για να σερβίρουμε.