Ψητό κατσαρόλας με σάλτσα balsamico και λαχανικά
2014-12-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:40 ω
- Έτοιμο σε: 3:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
20/12/14
Ψητό κατσαρόλας με σάλτσα balsamico και λαχανικά για γεύση με οικογενειακή αίσθηση και θαλπωρή στο πιάτο μας.
Συστατικά
- 650gr. Μοσχάρι κομμάτι για κατσαρόλα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ του φλιτζανιού balsamico
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη ή ότι προτιμάμε
- Αλατοπίπερο
- 1 ½ λίτρο ζωμός
- 6-8 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες ολόκληρες
- 5-6 καρότα, καθαρισμένα ολόκληρα
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και ρίχνουμε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει χρώμα και το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Βήμα 2
Συμπληρώνουμε στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι, να γυαλίσει, για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το balsamico και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε την μουστάρδα, το θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ακουμπάμε πάλι το κρέας στο σκεύος και ρίχνουμε το ζωμό. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 ώρες.
Βήμα 4
Προσθέτουμε κατόπιν τριγύρω από το κρέας τα καρότα και τις πατάτες και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον υγρά. Μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για άλλα 40-45 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε το κρέας ζεστό με τα λαχανικά και σάλτσα από το σκεύος.