Ψωμί caprese
2015-09-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 6-8
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
10/9/15
Ψωμί caprese, τραγανό απ’ έξω, μαλακο-λαστιχωτό μέσα. Ένα αρτοποίημα ελαφρύ και αφράτο , στο στυλ της σαλάτας caprese
Συστατικά
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
- Αλατοπίπερο
- 2 αυγά χτυπημένα
- ¾ του φλιτζανιού γάλα
- 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τη φόρμα
- ¾ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικός ξερός ή ¼ του φλιτζανιού φρέσκος ψιλοκομμένος
- 120gr. μοτσαρέλα θρυμματισμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking και το αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και το λάδι σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή κουτάλα.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το τυρί, το βασιλικό και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
Βήμα 4
Το μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα ελαφρά λαδωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.