Loader

Ψωμί caprese

2015-09-10
  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

10/9/15

Ψωμί caprese, τραγανό απ’ έξω, μαλακο-λαστιχωτό μέσα. Ένα αρτοποίημα ελαφρύ και αφράτο , στο στυλ της σαλάτας caprese

capresebread (4) capresebread (1)

Συστατικά

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
  • Αλατοπίπερο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • ¾ του φλιτζανιού γάλα
  • 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • ¾ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικός ξερός ή ¼ του φλιτζανιού φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 120gr. μοτσαρέλα θρυμματισμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking και το αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και το λάδι σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή κουτάλα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το τυρί, το βασιλικό και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.

Βήμα 4

Το μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα ελαφρά λαδωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *