Βράσε όρυζα με θαλασσινά
2013-05-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
βράσε όρυζα
Συστατικά
1φλ.λάχανο ψιλ/νο
1πράσο κομμένο σε ροδέλες
1φλ.ήμερα χόρτα χοντροκομμένα
1φλ.σπανάκι φρέσκο ψιλ/νο
1καρότο μεγάλο τριμμένο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
1φλ.ρύζι γλασέ
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.πάπρικα
1κ.σ.μουστάρδα
250γρ.θαλασσινά κατ/να ανάμικτα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι,το καρότο,το λάχανο, το πράσο, τα χόρτα, το σπανάκι και τον άνιθο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Προσθέτουμε χλιαρό νερό να τα καλύψει και λίγο παραπάνω, περίπου 1 λίτρο και αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι , τα θαλασσινά και τη μουστάρδα και λίγο νερό αν χρειάζεται και συνεχίσουμε το βράσιμο άλλα 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να ξεκουραστεί σε κλειστό μάτι για 15 λεπτά και σερβίρουμε.