Επίπεδο δυσκολίας: Θέλει λίγη προσπάθεια
Λαχανοντολμάδες με λουκάνικο
1 ½ κιλό λάχανο όχι πολύ σφιχτό 1λίτρο ζωμό κοτόπουλου Λάδι ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 500γρ.λουκάνικα χωριάτικα 2/3φλ.ρύζι καρολίνα 1κρεμμύδι ψιλ/νο 1/2φλ.μαιντανός ψιλ/νος 3κ.σ.κουκουνάρι 1/2φλ.λευκό κρασί Αλατοπίπερο Λάδι ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 4κ.σ.αλεύρι 1/2φλ.χυμό λεμονιού
Διαβάστε περισσότεραΜελιτζανοφαγάκι φούρνου
5μελιτζάνες κομμένες κατά μήκος σε φέτες Λάδι Αλατοπίπερο 500γρ.ανθότυρο 1φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1φλ.φρυγανιά τρίμμα 2αυγά 1/4φλ.κουκουνάρι καβουρδισμένο 1φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο 1/4φλ.βασιλικός ξερός 1/4φλ.χυμός ντομάτας
Διαβάστε περισσότεραΝτολμαδάκια γιαλαντζί με μελιτζάνα
40αμπελόφυλλα Λάδι 2μελιτζάνες αργίτικες κομμένες σε κυβάκια 1/2φλ.ρύζι γλασέ 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1φλ.ζωμός λαχανικών Αλατοπίπερο 1κ.σ.ρίγανη 1κ.σ.δυόσμος 2ντομάτες μέτριες τριμμένες Το χυμό 1 λεμονιού
Διαβάστε περισσότεραΡολό κολοκυθάκια αυγολέμονο με κιμά
300gr.κιμάς 3κ.σ.ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι 2κ.σ.λάδι 1καρότο τριμμένο 1/2κολοκυθάκι τριμμένο και στυμμένο 2κ.σ.δυόσμος 1αυγό 1μεγάλο κολοκυθάκια (μακρόστενο), κομμένο σε λωρίδες λεπτές, από την μεγάλη πλευρά Φρυγανιά τρίμμα (όσο χρειαστεί για να αποκτήσουμε ένα σφιχτό μείγμα) ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ 3φλ.ζωμός λαχανικών 2αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους, σε ...
Διαβάστε περισσότεραΛάχανο γεμιστό με λαχανικά και αλλαντικά
1μικρό λάχανο χωρισμένο σε φύλλα και 1 ½ φλ.ψιλοκομμένο λάχανο 2καρότα τριμμένα 1μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο και στυμμένο 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο 1κ.σ.θυμάρι 3αυγά χτυπημένα 2/3φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο Αλατοπίπερο Λάδι 1φλ.διάφορα αλλαντικά πολύ ψιλ/να Φρυγανιά τρίμμα
Διαβάστε περισσότεραΑυγά σε κρούστα λουκάνικου
1 αυγά βρασμένα 2 λουκάνικα 2κ.σ.μαιντανό ψιλ/νο Αλατοπίπερο Αλεύρι 1 αυγό ωμό χτυπημένο για το πανάρισμα Φρυγανιά τριμμένη λάδι για το τηγάνι
Διαβάστε περισσότεραΜπάρες μήλου με quaker και γλάσο μερέντας
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1φλ.ζάχαρη κρυσταλλική 1φλ.καστανή ζάχαρη 1αυγό 1 1/2φλ.αλεύρι 1 ½ φλ.quaker 1 ½κ.γλ.κανέλα 2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια 3κ.σ.νερό Χυμό ½ λεμονιού 2κ.σ.ζάχαρη καστανή ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 150γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 2κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3κ.σ.μερέντα 1φλ.άχνη ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ μήλου με γλάσο μελιού
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 1φλ.ζάχαρη άχνη 2κ.σ.μέλι 2κ.σ.μέλι ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ 3φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2μήλα κομμένα σε κυβάκια 1βανίλια 2κ.σ.κανέλα 1κ.γλ.σόδα 2φλ.ζάχαρη 1φλ.αραβοσιτέλαιο 3αυγά
Διαβάστε περισσότεραSnack zic zac
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1/2κιλό αλεύρι 1πρέζα ζάχαρη 1κ.γλ.αλάτι 2κ.σ.βούτυρο λιωμένο 1/2φακελάκι ξερή μαγιά διαλυμένη σε 1φλ.χλιαρό νερό 1/2φλ.γάλα 1αυγό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ Λουκάνικα Φρανκφούρτης Ζαμπόν κομμένα σε μπαστουνάκια Κέτσαπ Μαγιονέζα Γκούντα τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραΜπάρες μηλοπιτάκια
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ 1φλ.αλεύρι 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1πρέζα αλάτι 1κ.γλ.κανέλα και λίγο επιπέλον 1/4φλ.βούτυρο λιωμένο 1/2φλ.άσπρη και 1/2φλ.καστανή ζάχαρη 1αυγό 1βανίλια 1μεγάλο μήλο κομμένο σε κυβάκια 1/4φλ.καρύδια χοντροτριμμένα 1/4φλ.σταφίδες ξανθές ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 100γρ.τυρί κρέμα 1κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2φλ.άχνη ζάχαρη 1κ.σ.γάλα 1βανίλια
Διαβάστε περισσότερα