Επίπεδο δυσκολίας: Θέλει λίγη προσπάθεια
Κέικ με αχλάδια και ανθότυρο
250γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 350γρ.ανθότυρο κομμένο σε κομμάτια 1βανίλια Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού 3αχλάδια κομμένα σε κυβάκια 3αυγά 1σφηνάκι κονιάκ Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Διαβάστε περισσότεραΦουντουκομπάρες μπανάνας με μερέντα
2ώριμες μπανάνες 1φλ.χοντροτριμμένα φουντούκια 1φλ.αλεύρι Μια πρέζα αλάτι 2αυγά 1βανίλια 100γρ.βούτυρο 1/4φλ.ζάχαρη 1/4φλ.καστανή ζάχαρη 1φλ.μερέντα ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 1/3φλ.μερέντα 100γρ.τυρί κρέμα 2φλ.άχνη ζάχαρη
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα πράσο με ανθότυρο
Για τη ζύμη 250 γρ. αλεύρι 2 κρόκους 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος 100 γρ. βούτυρο για τη γέμιση 500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες 500 γρ. τομάτες σφιχτές κομμένες σε ροδέλες 500 γρ. ανθότυρο 1 γιαούρτι στραγγιστό 3 αυγά 3 κουταλιές της σούπας γαλέτα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο κίτρινο ...
Διαβάστε περισσότεραΚοτόπιτα Γιαννιώτικη
Για τη γέμιση 1 μεγάλο κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκκαλισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε 2 κιλά αρνί μπούτι βρασμένο και κομμένο επίσης σε μικρά κομμάτια αντί για κοτόπουλο) 2 μεγάλα κρεμμύδια 1/4 κεφαλοτύρι τριμμένο μαύρο πιπέρι βούτυρο λάδι ζωμός από το κοτόπουλο ή το κρέας ...
Διαβάστε περισσότεραΤηγανητά σπανακοπιτάκια με πλιγούρι
Για τη ζύμη • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 1/3του φλιτζανιού νερό χλιαρό • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι Για τη γέμιση • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο • 1/3 φλιτζανιού πληγούρι • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μάραθος • 3 κουταλιές ...
Διαβάστε περισσότεραΚολοκοτές, οι κολοκυθόπιτες της Κύπρου
ΖΥΜΗ 3 φλ.αλεύρι 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι 1/2 φλ. νερό ή όσο πάρει ΓΕΜΙΣΗ 1/2-3/4 κιλού Κολοκύθι κόκκινο 1/2 φλ. πλιγούρι 3/4 φλ. ελαιολαδο 1/2 φλ. ζάχαρη 3/4 φλ. σταφιδες 1-2 κ.γ κανέλα
Διαβάστε περισσότεραΜαριδόπιτα
Υλικά για τη ζύμη του φύλλου 4 φλυτζάνια αλεύρι 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο Νερό Λίγο ξύδι Υλικά για τη μαριδόπιτα 1 ½ κιλό μαριδάκι πολύ λεπτό 300 γρ. ψιλό πεπονάκι ή ρύζι ή τραχανά ½ φλυτζάνι τσαγιού σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μαχαίρι 3-4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες 400 γρ. ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με ντομάτες, μουστάρδα και γραβιέρα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 200γρ.αλεύρι 100γρ.βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο 50γρ.παρμεζάνα τριμμένη 1 αυγό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1 ντομάτα σε ροδέλες 2κ.σ. μουστάρδα πικάντικη 100γρ.πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες Λίγο λάδι 2κ.σ. ελιές πράσινες σε ροδέλες 1κ.σ. βασιλικός ξερός Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΚαλτσόνε με μοτσαρέλα και σαλάμι αέρος
1 δόση ζύμη για πίτσα * 200γρ, μοτσαρέλα τριμμένη 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να 1 σκελ.σκόρδο λιωμένη 2κ.σ.μαιντανός 1κ.σ. θυμάρι Αλατοπίπερο 5 φέτες σαλάμι αέρος Λάδι για το άλειμμα Tips: * 3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2κ.γλ.μαγιά , ξηρή 2κ.σ. καλαμποκέλαιο, 2κ.γλ.ζάχαρη, Αλάτι ,1 ποτήρι χλιαρό νερό. Βάζουμε το αλεύρι και ...
Διαβάστε περισσότεραΧορτόπιτα με πλιγούρι και φέτα της Ζαννέτ
700γρ.χόρτα διάφορα της προτίμησης σας, βρασμένα και ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να ½ ματσάκι άνηθος 2 αυγά 1/2φλ.πλιγούρι 1φλ.φέτα τρίμμα Λάδι Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ 1φλ.λάδι 1φλ.γάλα 700γρ.αλεύρι Αλάτι ½ φακελάκι μαγιά 1 ποτήρι νερό ή όσο σας χρειαστεί για το ζύμωμα
Διαβάστε περισσότερα