Επίπεδο δυσκολίας: Θέλει λίγη προσπάθεια
Πίτα του βοσκού με φακές
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ 6μέτριες πατάτες βρασμένες 1/4φλ.βούτυρο λιωμένο 1φλ.γάλα Πουρές από 1 κεφάλι σκόρδο* Αλατοπίπερο 1/2φλ.γκούντα τριμμένο ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ 1 ½ φλ.φακές 4κ.σ.λάδι 2μεγάλα κρεμμύδια ψιλ/να 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1κ.σ.δενρολίβανο ψιλ/νο 1κ.σ.θυμάρι 1φλ.ντοματάκια κομμένα σε κυβάκια φρέσκα ή κονσέρβα Μια πρέζα ζάχαρη 2φλ.σπανάκι φρέσκο ψιλ/νο 1/3φλ.μαϊντανός ψιλ/νος 2κ.γλ.worcestershire sauce ...
Διαβάστε περισσότεραΜελομακάρονα
Όσο μικρότερα τόσο καλύτερα γιατί απλώνουν αρκετά στο ψήσιμο 2 κούπες (250γρ) ελαιόλαδο ή 1 ελαιόλαδο και 1 ηλιέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι 1/2 κούπα κονιάκ 1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκ. σόδα 1 κουτ. γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού & λεμονιού 1 κουτ. γλυκ. τριμμένη ...
Διαβάστε περισσότεραΔίπλες
1 3/4 φλιτζ. αλεύρι, σκληρό 2 αβγά, ολόκληρα 2 κρόκους αβγών χυμό από 1/2 πορτοκάλι ξύσμα από 1 πορτοκάλι στη μύτη από το κουταλάκι σόδα στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι λάδι ελιάς για το τηγάνισμα Για το σιρόπι: 2 φλιτζ. Μέλι 1/2 φλιτζ. ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό Για ...
Διαβάστε περισσότεραΛαλάγγια ή τηγανίδες
λαλάγγια ή τηγανίτες όπως τα έλεγαν στη Μάνη, αποτελούσαν εθνική παράδοση για την περιοχή και δεν έλειπαν από κανένα σπίτι κατά την διάρκεια των μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Την παραμονή, όλες οι νοικοκυρές άφηναν κάθε άλλη ασχολία και έδιναν προτεραιότητα στην παρασκευή των τηγανίδων. Οι ποσότητες ήταν μεγάλες, διότι οι οικογένειες ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με σοκολάτα
2 αυγά ολόκληρα 2 κροκκάδια από αυγά 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ξύσμα από λεμόνι 1/4 κούπας ζάχαρη 1/4 κουταλάκι βανίλια 2 κουταλιές μαγιά σε 1/4 κούπας νερό 1/4 κουταλάκι αλάτι 1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο 2/3 κούπας βούτυρο για άλειμμα 1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
Διαβάστε περισσότεραΦλαούνες Κύπρου
Για τη ζύμη: 1 κιλό σκληρό αλεύρι 1 κουταλιά μαγιά μπίρας 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 300 γρ. γάλα 1 κουταλάκι αλάτι Λίγο μοσχοκάρυδο Λίγη μαστίχα Χίου λίγο μαχλέπι Σουσάμι Για τη γέμιση: 1.200 γρ. ανθότυρο 6 αυγά (μεσαίου μεγέθους) Λίγο δυόσμο 1 κουταλιά μαγιά μπίρας
Διαβάστε περισσότεραΜπακαλιαρόπιτα
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 4φλ.αλεύρι 1/2φλ.λευκό κρασί 1/3φλ.λάδι Μια πρέζα αλάτι Νερό όσο πάρει για να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1φύλλο παστού μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο 1φλ.ρύζι γλασέ Λάδι Ελάχιστο αλάτι Πιπέρι 1ματσάκι άνιθος 1ματσακι μάραθος 1/2φλ.μαύρες σταφίδες 2κ.σ.χυμός ντομάτας 1κρεμμύδι τριμμένο 1πατάτα κομμένη σε κύβους 3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες Μπακαλιαρόπιτα
Διαβάστε περισσότεραΤα κουλούρια του Πάσχα 2012
250γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3βανίλιες 4αυγά 400γρ.ζάχαρη 1200γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30γρ.αμμωνία σκόνη 120γρ.γάλα πλήρες 1/3φλ.τριμμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
Διαβάστε περισσότεραΛυχναράκια πασχαλινά με μανούρι και σαφράν
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 250γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις Ξύσμα μισού λεμονιού 2ασπράδια 2κ.σ.ζάχαρη 100γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ΓΕΜΙΣΗ 300γρ.μανούρι θρυμματισμένο 3κ.σ.μέλι 1κ.σ.αλεύρι 6ίνες σαφράν Ξύσμα 1 λεμονιού Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότεραΛαμπρόψωμο
700γρ.αλεύρι 1κ.σ.γλυκάνισος 1φακελάκι ξερή μαγιά 1πρέζα αλάτι 1/2κ.γλ.μαστίχα κοπανισμένη 1κ.σ.μαχλέπι κοπανισμένο 1φλ.ζάχαρη 200γρ.γιαούρτι 3αυγά 100γρ.βούτυρο λιωμένο 1/2φλ.γάλα χλιαρό 4 αυγά βαμμένα για το στόλισμα (προαιρετικά) 1ασπράδι ανακατεμένο με λίγο γάλα
Διαβάστε περισσότερα