Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο
Σούπα μαγειρίτσα για δύσκολους συνδαιτυμόνες
19/4/14 Σούπα μαγειρίτσα για δύσκολους συνδαιτυμόνες ή μαγειρίτσα παραλλαγών. Ένα περίπου παραδοσιακό πιάτο για το βράδυ της Ανάστασης εμπνευσμένο καθαρά από τα διατροφικά γούστα του σπιτιού μας. Δεν τρώω αρνί σε καμία παραλλαγή και ο καλός μου δεν τρώει μαγειρίτσα για κανένα λόγο. Πράγμα που σημαίνει ότι ενώ μου αρέσουν ...
Διαβάστε περισσότεραPizza νηστίσιμη με μελιτζάνα και μανιτάρια
12/4/14 Pizza νηστίσιμη με μελιτζάνα και μανιτάρια ή αλλιώς (αν και μετριόφρων) ένα μεγαλούργημα στο πιάτο μας! Ποίος λέει ότι η πίτσα πρέπει να είναι μονάχα με τυριά και αλλαντικά για να είναι νόστιμη; Η δικιά μας πρόταση είναι ίσως ότι καλύτερο έχω ετοιμάσει σε πίτσα τον τελευταίο καιρό και ...
Διαβάστε περισσότεραΣκορδάκια confit
7/4/14 Η λέξη προέρχεται από το γαλλικό ρήμα confire (για την προετοιμασία), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική λέξη (conficere), που σημαίνει “να κάνει, να παράγει, να κάνει, να προετοιμάσει”. Σαν τεχνική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά το μεσαίωνα σε φρούτα για μεγαλύτερο χρόνο συντήρησης. Γενικότερα ...
Διαβάστε περισσότεραAvocado dip και ένα πιάτο ζυμαρικών
20/3/14 Λένε ότι μετά από 7 χρόνια αν δεν κάνω λάθος, αλλάζουν οι γεύσεις και από τότε που το άκουσα, πήρα σβάρνα ότι δεν έτρωγα όλα μου τα χρόνια. Τα αποτελέσματα; Κα- τα – πλη- κτι- κό- τα- τα σας λέω! Γι’ αυτό λοιπόν, σήμερα το ZannetCooks σερβίρει avocado ...
Διαβάστε περισσότεραΨητά onion rings
20/3/14 Αντί τα τηγάνια και τη βαβούρα και τις επιπλέον θερμίδες, δοκιμάστε ψητά onion rings με τις οδηγίες του ZannetCooks και θα με θυμηθείτε.
Διαβάστε περισσότεραΚριτσίνια μπύρας με παρμεζάνα και κάρυ
19/3/14 Κριτσίνια μπύρας με παρμεζάνα και κάρυ. Τραγανά, πικάντικα και πανεύκολα. Το σχήμα που θα τους δώσετε το αφήνω στα κέφια και την όρεξη σας γιατί η ζύμη είναι τόσο εύπλαστη που θα τσουλήσει στα χέρια σας με απίστευτη ευκολία!
Διαβάστε περισσότεραΦτερούγες στον ατμό με τσίλι λαχανικά
19/3/14 Θα ξεκινήσω με το εξής σχόλιο και θα καταλάβετε αμέσως πόσοι θα συνεχίσετε στην εκτέλεση της συνταγής, καθότι χρειάζεται γερό στομάχι: Κατακάηκαααα από το τσίλι μέχρι δακρύων! Φτερούγες στον ατμό με τσίλι λαχανικά και όποιος αντέξει!! Για τις φτερούγες: 6-8 φτερούγες 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ginger τριμμένο 1 ...
Διαβάστε περισσότεραStrawberry pie από τη Μαρία
15/3/14 Τώρα που οι φράουλες είναι στα καλύτερα τους σας παρουσιάζουμε μια από τις καλύτερες τάρτες από τη φίλη μας Μαρία Χατζημαρκάκη που εκτός από ταλέντο στα χειροποίητα κοσμήματα , είναι ταλέντο και στη μαγειρική!! Ευχαριστούμε και σπεύδουμε να τη δοκιμάσουμε!! Για τη ζύμη: 250gr. αλεύρι 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο ...
Διαβάστε περισσότεραΑλμυρά biscotti με cheddar
2/3/14 Η Κυριακή της Τυροφάγου, η τελευταία μέρα που τρώμε τυροκομικά πριν την έναρξη της νηστείας. Σήμερα κοινώς «καθαρίζουμε» ότι απέμεινε από κάθε είδους γαλακτοκομικά προϊόντα άντε και λίγο από κρέας για τους πιο δύσκολους της παρέας. Άκρως προσωπική μου επιλογή και προτίμηση τα σημερινά αλμυρά biscotti με cheddar, γιατί ...
Διαβάστε περισσότεραΓαρίδες cayenne
28/2/14 Γαρίδες cayenne, μια πρόταση για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας γιατί ως λαός εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο όνομα και δεν αναφέρομαι στο γνωστό μας πιπέρι! Για τις γαρίδες: 400gr. Γαρίδες καθαρισμένες, φρέσκες ή κατεψυγμένες 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες Χυμός ½ λεμονιού και επιπλέον για το σερβίρισμα 1 κουταλιά ...
Διαβάστε περισσότερα