Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο
Γεμιστά ψωμάκια με λαδερό φαγητό
1φλ.χλιαρό νερό 1/2φλ.γάλα Μια πρέχα αλάτι Μια πρέζα ζάχαρη Βούτυρο για το ταψί Αλέυρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει,περίπου 1/2κιλό ΓΕΜΙΣΗ Φαγητό λαδερό που μας περρίσεψε από την προηγούμενη ή ότι έχει το ψυγείο μας :ζαμπόν,μπέικον,τυρί,πιπεριές,μανιτάρια,αυγά κ.λ.π.
Διαβάστε περισσότεραΤο αγριογούρουνο της μαμάς μου
2κιλά μπούτι αγριογούρουνο 1φλ.ξύδι 2φλ.κόκκινο κρασί Λάδι 1κρεμμύδι χοντροκομμένο 3δαφνόφυλλα 1κ.σ.θυμάρι Αλατοπίπερο 2σκελ.σκόρδο 4-5κλωνάρια σέλινο 2καρότα κομμένα σε ροδέλες
Διαβάστε περισσότεραΗ βασιλόπιτα του 2012 με μερέντα
400γρ.αλεύρι 1φλ.ζάχαρη 150ml γάλα 2αυγά 1σφηνάκι κονιάκ 1βανίλια 2κ.σ.βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για το ταψί 3κ.σ.ρόφημα κακάο σκόνη 1κ.σ.ζάχαρη άχνη 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1φλ.μερέντα 1κέρμα ή φλουρί
Διαβάστε περισσότεραValentine’s day cake
3αυγά 1 1/2φλ.ζάχαρη 200γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1/3φλ.καρύδια τριμμένα στο multi 1καρότο τριμμένο 125γρ.βούτυρο 50γρ.ρόφημα κακάο σε σκόνη και λίγο ακόμα για το πασπαλίσμα ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 200γρ.τυρί κρέμα 1φλ.ζάχαρη άχνη 200γρ.κουβερτούρα λιωμένη
Διαβάστε περισσότεραΑρωματικά λαδοκούλουρα
1φλ.λάδι 600γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2ξυλάκια κανέλας 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ Χυμό 2 πορτοκαλιών Χυμό 1 λεμονιού 1κ.γλ.σόδα 1/3φλ.τσίπουρο 1 1/2φλ.ζάχαρη Σουσάμι
Διαβάστε περισσότεραΚαλτσούνια αλμυρά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει 1φλιτζανάκι το καφέ λάδι 1ποτήρι νερό χλιαρό 1πρέζα αλάτι ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1κιλό σπανάκι ψιλ/νο 1/2κιλό ανθότυρο θρυμματισμένο Αλατοπίπερο Ελάχιστο λάδι 1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος 1κρεμμύδι ψιλ/νο ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ 1αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό΄ Σουσάμι
Διαβάστε περισσότεραΡίχνουμε για 10 λεπτά τα ξερά φρούτα σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε, τα ακουμπάμε σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά και τα ψιλοκόβουμε. Εντωμεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το ρύζι και τη βανίλια και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τον κρόκο χτυπημένο με λίγο από το γλυκό για να πάρει θερμοκρασία και έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα φρούτα και την κρέμα toffee και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το γλυκό σε μπολάκια ή ποτήρια και τα αφήνουμε να σταθούν 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 2012-ΓΛΥΚΟ 2 ½ φλ.αλεύρι 1φλ.quaker 1πρέζα αλάτι 1/3φλ.σταφίδες ξανθές 2κ.σ.κανέλα 2μήλα κομμένα σε κυβάκια 1κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1 ½ φλ.ζάχαρη 1βανίλια 3αυγά 1/3φλ.καρύδια χοντροκομμένα 1 ½ φλ.αραβοσιτέλαιο ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 100γρ.τυρί κρέμα 1βανίλια 3κ.σ.σιρόπι καραμέλας 1 ½ φλ.άχνη ζάχαρη
Διαβάστε περισσότεραΜπιφτέκια από μπαρμπουνοφάσουλα
VEGETARIAN MENOY ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2012 1 ½ φλ.μπαρμπουνοφάσουλα ξερά βρασμένα 1μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα 4 1καρότο χοντροκομμένο 1κ.γλ.κύμινο 1κ.σ.δυόσμος φρέσκος 1αυγό Αλατοπίπερο Λάδι 1/3φλ.βρώμη (quaker) 1/3φλ.ψωμί μουλιασμένο και καλά στυμμένο
Διαβάστε περισσότεραΓαλέτα γιαουρτιού με μανιτάρια και αγκινάρες
VEGETARIAN ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 2012-ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 3κ.σ.γιαούρτι 1/3φλ.κρύο νερό 1 ½ φλ.αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων 1/2κ.γλ.ζάχαρη 1κ.γλ.αλάτι 7κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε μικρά κομμάτια ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1/2κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες Λάδι Αλατοπίπερο 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 250γρ.καρδιές αγκινάρας ...
Διαβάστε περισσότεραΗ γέμιση της Ζαννέτ 2012Αναφορά Κατάχρησης
*Αν χρησιμοποιήσετε γαλοπούλα θα χρειαστεί να βράσει ελαφρά για 20-25 λεπτά. ** Αν δεν χωράει στη γάστρα το φαγητό μας, χρησιμοποιούμε ένα κοινό ταψί και το τυλίγουμε καλά από πάνω με αλουμινόχαρτο. 1γαλοπούλα ή κοτόπουλο μεγάλο- ότι προτιμάτε* 1/2κιλό συκωτάκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας ψιλ/να 1 ½ φλ.ρύζι γλασέ ...
Διαβάστε περισσότερα