Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο
Μπατόν σαλέ με τυρί κρέμα
300γρ.αλεύρι 200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 200γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου Μια πρέζα αλάτι 1αυγό χτυπημένο για το άλειμμα Αλάτι χοντρό Δενδρολίβανο τριμμένο στο multi Πάπρικα Πιπέρι φρεσκοτριμμένο σουσάμι
Διαβάστε περισσότεραΠατατόπιτσα μεσογειακή
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2πατάτες βρασμένες και λιωμένες 1 ½ φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3κ.σ.λάδι 1κ.γλ.αλάτι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 3κ.σ.πέστο 1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη 12ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες 15ντοματίνια κομμένα στη μέση 1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη 1φλ.γκούντα τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραCrackers με παρμεζάνα και θυμάρι
125γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Αλατοπίπερο 1κ.σ.φύλλα από φρέσκο θυμάρι 2/3φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1 και 1/4φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαβάστε περισσότεραΤηγανομπαστουνάκια με λαχανικά και φέτα
Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 300γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το άνοιγμα του φύλλου 1πρέζα αλάτι 1κ.σ.ξύδι 1/2φλ.λάδι 1/3φλ.ούζο 1ποτήρι χλιαρό νερό περίπου ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1κολοκυθάκι τριμμένο 1πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη 4κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να 200γρ.φέτα θρυμματισμένη Αλατοπίπερο 1κ.σ.δυόσμος ξερός
Διαβάστε περισσότεραΤέλεια μπατόν σαλέ με αμύγδαλα
1 ½ φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1φλ.αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα Αλατοπίπερο 2αυγά χτυπημένα 1σφηνάκι ούζο 1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1/3φλ.ρεγκάτο τριμμένο 1κ.σ.πάπρικα 1/3φλ.λάδι
Διαβάστε περισσότεραΚουλουράκια κρασιού με πάπρικα
1/2κιλό αλεύρι 1/2φλ.λάδι 1/2φλ.λευκό κρασί Αλάτι 1κ.σ.πάπρικα
Διαβάστε περισσότεραΤσένταρ κράκερς
1 1/2 φλ.τσένταρ τριμμένο 4κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3/4φλ.αλεύρι 1πρέζα αλάτι 1/2κ.γλ.μπούκοβο 1κ.σ.γάλα
Διαβάστε περισσότεραCrackers με λιαστή ντομάτα και βασιλικό
1 & 3/4 φλ.αλεύρι 3κ.σ.λάδι 1κ.γλ.αλάτι 1/2φλ.νερό 3κ.σ.λιαστές ντομάτες πολύ ψιλ/νες 3κ.σ.βασιλικός φρέσκος πολύ ψιλ/νος Χοντρό αλάτι για το πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότεραΤαρτάκια με μπρόκολο και πατάτα σε βάση κράκερς
1μεγάλη πατάτα βρασμένη και κομμένη σε κυβάκια 1/2φλ.γάλα 1αυγό χτυπημένο 1κ.σ.μουστάρδα 3.4φλ.γκούντα τριμμένο 1φλ.μπρόκολο βρασμένο και χωρισμένο σε πολύ μικρές τουφίτσες 2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΡΑΚΕΡΣ 1 ½ φλ.κράκερς τριμμένα στο multi 4κ.σ.βούτυρο λιωμένο 1/2φλ.ζεστό νερό
Διαβάστε περισσότεραCheddar sticks
1 ½ φλ.τσένταρ τριμμένο 4κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3/4φλ.αλεύρι και επιπλέον για την επιφάνεια που θα ανοίξουμε το ζυμάρι 1πρέζα αλάτι 1πρέζα πιπέρι 1/2κ.γλ.μπούκοβο 2κ.σ.κρέμα γάλακτος
Διαβάστε περισσότερα