Loader

Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο

Ομελέτα διαίτης με tapenade ελιάς

Κατηγορία Συνταγής: , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

6/11/13 Ομελέτα με tapenade ελιάς , με XXL αυγό παρακαλώ! Πάνω από 80gr. σου λέει, έκαστο. Την άλλη φορά, είχα το πράσινο αυγό με λιγότερη χοληστερίνη , τώρα το XXL αυγό και του πουλιού το γάλα (μιας και τα αγόρασα από τον ΑΒ), στις ελληνικές αγορές, έχουν πλέον, πραγματικά τα ...

Διαβάστε περισσότερα

Πανσετάκια τσίλι με lime και μπύρα

Κατηγορία Συνταγής: , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

5/11/13 Αν έχετε την εντύπωση πως επειδή είμαι cookmania  έχω κάθε μέρα απάντηση στο κλασικό ερώτημα «Τι θα φάμε σήμερα;», κάνετε λάθος. Γιατί να μαγειρέψω πράγματα διάφορα δεν μου είναι δύσκολο αλλά να κάνω κάτι για το μεσημεριανό τραπέζι που να έχει κοινή βάση για εμένα και τον καλό μου ...

Διαβάστε περισσότερα

Μπιφτέκια με tapenade ελιάς

Κατηγορία Συνταγής: , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (4.5 / 5)

4/11/13 Καλή εβδομάδα σε όλους σας! Τι γρήγορα που περνάνε αυτά τα Σαββατοκύριακα πια, ούτε που τα καταλαβαίνεις. Ειδικά αν είναι και γεμάτο ώστε να χωρέσουν όλα όσα δεν χωράνε στις καθημερινές μας, τότε φεύγει αέρας. Ήταν και ανοιχτά τα μαγαζιά αυτή την Κυριακή! Εσείς κατεβήκατε στην αγορά; Εγώ πάντως ...

Διαβάστε περισσότερα

Κοτόπουλο Piri Piri

Κατηγορία Συνταγής: ,
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (4.5 / 5)

3/11/13 Για να μην σας αφήνω αναπάντητα ερωτήματα piri piri το κοτόπουλο μας σήμερα και όχι μπίρι μπίρι (το γνωστό κουτσομπολιό). Piri piri είναι είδος πιπεριάς, πικάντικης που όμως ευημερεί σε χώρες της Νότιας Αφρικής, στη Ζιμπάμπουε, τη Νιγηρία, την Μοζαμβίκη και άρα δύσκολο να βρεθεί στα χέρια μας για ...

Διαβάστε περισσότερα

Ριζότο με κολοκύθα, μανιτάρια και τυρί κρέμα

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

2/11/13 Έχω ερωτευτεί αυτές τις κολοκύθες που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή την περίοδο. Σε όλα τα μεγέθη και τόσοοοο χαριτωμένες. Αν δεν είχα καθιερώσει να κάνω τα ψώνια μου με τα πόδια για να αγοράζω μόνο ότι μπορώ να κουβαλήσω (σκεφτείτε το, είναι μια άποψη οικονομίας, 7/10 την επόμενη έχω ...

Διαβάστε περισσότερα

Pasta με τόνο και tapenade με διάφορες ελιές

Κατηγορία Συνταγής: , , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

1/11/13 Καλό μήνα σε όλους σας! Για τα καλά μέσα στο χειμώνα λοιπόν ή μήπως όχι; Για την ώρα καλά τα πάει ο καιρός πάντως και όλα προμηνύουν ένα τέλειο Σαββατοκύριακο! Και αν νομίσατε ότι το ρεπερτόριο άλλαξε, λάθος κάνατε φίλοι μου. Η βάση ελιάς παραμένει. Ένα ελαφρύ πιάτο με ...

Διαβάστε περισσότερα

Πατέ ελιάς με αγκινάρες

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

31/10/13 Η εβδομάδα τελειώνει και η ενασχόληση μου με τις ελιές, καλά κρατεί…αχαχαχαχα. Σας είπα εγώ, μην μου δώσετε ένα υλικό το κάνω «σούπα»( σούπα ελιάς; Μμμ..θα το σκεφτώ!), το εξαντλώ, το αφομοιώνω κανονικά! Εσάς δεν σας ρώτησα όμως; Τι σχέση έχετε με τις ελιές; Και μη μου πείτε αδιάφορη..θα ...

Διαβάστε περισσότερα

Tapenade με διάφορες ελιές

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

30/10/13 Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι με τα πατέ, tapenade, pesto και ότι μπορεί να γίνει η δόλια ελιά, που έχει λιώσει στην κυριολεξία, στα χέρια μου τις τελευταίες μέρες! 150gr. Ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι 150gr. Ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι 2-3 σκελίδες σκόρδο 3 κουταλιές της σούπας κάππαρη 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη ...

Διαβάστε περισσότερα

Tapenade πράσινης ελιάς με πιπεριές

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

29/10/13 Ελίαση και όχι ηλίαση , ευτυχώς, έχω πάθει τον τελευταίο καιρό. Γενικότερα όταν μου προκύπτει πληθώρα από κάποιο υλικό το εξαντλώ μέχρι τελικής πτώσεως! Ντομάτες, πιπεριές και διάφορα λαχανικά από το χωρίο, φρούτα- δώρο από κάποιους οικογενειακούς φίλους, ελιές που είχα μαζέψει από το κτήμα του μπαμπά μου κάποια ...

Διαβάστε περισσότερα

Μεθυσμένες vegetarian χυλοπίτες ή drunken noodles

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

28/10/13 Πολλές θεωρίες υπάρχουν για την ονομασία του συγκεκριμένου πιάτου, Κινέζικης προέλευσης αλλά με πολλά μεσογειακά υλικά στην εξέλιξη της. Μια από τις εκδοχές για την προέλευση του ονόματος  αλλά και του ίδιου του πιάτου, αναφέρει ότι επινοήθηκε από κάποιον που επέστρεψε σπίτι μεθυσμένος αλλά και πεινασμένος για κάτι εύκολο ...

Διαβάστε περισσότερα