Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο
Λαχανοκεφτέδες
2φλ.λάχανο τριμμένο 3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να 2κ.σ.άνηθος ψιλ/νος 1/2φλ.λάδι και λίγο ακόμα για το σωτάρισμα Αλατοπίπερο 1κ.σ.δύσμος 1/2κιλό αλεύρι 2αυγά 1κ.γλ.μαγιά σκόνη 300γρ.φέτα θρυμματισμένη 1/2κ.γλ.ζάχαρη Λίγο χλιαρό νερό Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΜπάμιες με φέτα και δυόσμο
1κιλό μπάμιες καθαρισμένες 1/φλ.ξύδι Λάδι 1/2κ.γλ.ζάχαρη 3Φλ.σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες ή 2φλ.έτοιμο 1κρεμμύδι ψιλ/νο 2κ.σ.δυόσμο 300γρ.φέτα θρυμματισμένη Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΚολοκυθάκια ρολό με τυροσαλάτα
3μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος σε λεπτές φέτες 150γρ.κατσικίσιο τυρί 150γρ.κατίκι Δομοκού Λάδι Αλατοπίπερο 1κ.γλ.άνηθος ψιλ/νος
Διαβάστε περισσότεραΒλίτα μαγειρευτά με μανιτάρια
1κιλό βλίτα βρασμένα Λάδι Αλατοπίπερο 1κ.σ.μουστάρδα 1φλ.μανιτάρια φέτες 3κρεμμύδια φρέσκα το λευκό και το πράσινο ψιλ/νο 2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες 1κ.σ.δενδρολίβανο Χυμό 1 λεμονιού
Διαβάστε περισσότεραΝτομάτες και κρεμμύδια ψητά στο αλουμινόχαρτο
2ντομάτες χοντροκομμένες 1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες Λάδι Αλατοπίπερο Θυμάρι 2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Διαβάστε περισσότεραΜελιτζάνες με καρύδια στο λάδι
2μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες 1πράσινη πιπεριά 1πιπεριά Φλωρίνης 2κ.σ.καρυδόψιχα 1κ.σ.θυμάρι Λάδι αλάτι 3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
Διαβάστε περισσότεραΜελιτζάνες τουρσί
1κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε κύβους Ξύδι λευκό Λίγες σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 6κόκκινες καυτερές πιπεριές Ρίγανη Αλάτι Λάδι
Διαβάστε περισσότεραΠατάτες με σάλτσα πράσου και μυζήθρα
2μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια 1πράσο ψιλ/νο Λάδι Αλατοπίπερο 1/2ποτήρι κρασιού λευκό κρασί Λάδι για τηγάνισμα Μυζήθρα για το σερβίρισμα 1/2κ.σ.πολτός πιπεριάς ή μπούκοβο
Διαβάστε περισσότεραΚαροτοσαλάτα ζεστή
1/2κιλό καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα Λάδι 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1κ.γλ.κύμινο 1/4κ.γλ.κανέλα 1κ.σ.πάπρικα γλυκιά 1/2κ.γλ.τζίντζερ σκόνη 2κ.σ.ξύδι 1κ.σ.χυμός ντομάτας 2κ.γλ.ζάχαρη Αλάτι
Διαβάστε περισσότεραΛαχανάκια με λιαστή ντομάτα και ζαμπόν
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ *Αν δεν τα φάμε όλα , την επόμενη τα βάζουμε σε ταψί λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά. Χτυπάμε όσα αυγά χρειάζεται ανάλογα με την ποσότητα που έχει περισσέψει και περιχύνουμε με αυτά το φαγάκι μας. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά και ...
Διαβάστε περισσότερα