Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο
Σπαλόμπριζόλα στο slow cooker
15/11/14 Σπαλομπριζόλα στο slow cooker. Μπορεί να έκανα πολύ καιρό να σας παρουσιάσω συνταγή μαγειρεμένη στην πολύτιμη μου και αγαπημένη , αυτή συσκευή, αλλά με το σημερινό πιάτο θα σας αποζημιώσω. Το κρέας, θα γίνει απλά λουκούμι που θα λιώνει στο στόμα.
Διαβάστε περισσότεραΡαπανάκια σαλάτα με vinaigrette φιστικιού Αιγίνης
14/11/14 Ραπανάκια σαλάτα με vinaigrette φιστικιού Αιγίνης. Μια πλούσια σαλάτα ή ένα χορταστικό συνοδευτικό, εσείς αποφασίζετε. Εγώ την σέρβιρα με ψητό ψαράκι και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. 5-6 μεγάλα ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 μικρό μαρούλι ή άλλο πράσινο σαλατικό της αρεσκείας ...
Διαβάστε περισσότεραΠανεύκολος κρασάτος κόκορας
13/11/14 Πανεύκολος κρασάτος κόκορας για σήμερα. Μας αρέσει το συγκεκριμένο πουλερικό αλλά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν έχουμε πολύ χρόνο για χάσιμο. Τον λόγο θα σας τον αποκαλύψω σύντομα.
Διαβάστε περισσότεραΡεβυθοσαλάτα με ξερά φρούτα
12/11/14 Ρεβυθοσαλάτα με ξερά φρούτα για όσους συμπαθούν τα συγκεκριμένα όσπρια και ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους σερβιρίσματος και μαγειρέματος ή για όσους δεν τα εκτίμησαν ποτέ. Ιδού η ευκαιρία. 1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα ¼ του φλιτζανιού ξερά φρούτα της αρεσκείας μας (εγώ χρησιμοποίησα σύκα και κεράσια) ¼ του φλιτζανιού ...
Διαβάστε περισσότεραΜπριζόλες με σκορδοβούτυρο στο τηγάνι
11/11/14 Μπριζόλες με σκορδοβούτυρο στο τηγάνι. Γεύμα στα γρήγορα δηλαδή, με σπιτικά αρωματισμένο βούτυρο και πλούσια γεύση σκόρδου.
Διαβάστε περισσότεραΥγιεινό γλύκισμα με κομποστα φρέσκων δαμάσκηνων
10/11/14 Υγιεινό γλύκισμα με κομπόστα φρέσκων δαμάσκηνων. Ένα πραγματικό γλύκισμα με πολλές επιλογές σερβιρίσματος πέρα από τη σημερινή μας συνταγή. Βάζουμε την κομπόστα πάνω σε γιαούρτι, παγωτό ή ακόμα φρυγανισμένο ψωμί. Για το μείγμα βρώμης: 2 φλιτζάνι γάλα 2 φλιτζάνια νερό 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης ¼ του φλιτζανιού καστανή ...
Διαβάστε περισσότεραΨημένα σπόρια κολοκύθας
4/11/14 Ψημένα σπόρια κολοκύθας. Πάντα στο πνεύμα της οικονομίας στην κουζίνα μας, αλλά και της έξυπνης αξιοποίησης όλων των υλών στην μαγειρική μας. Τίποτα δεν πετάμε λοιπόν, γι’ αυτό και την επόμενη φορά που θα πάρετε κολοκύθα, μην ξεχάσετε να φυλάξετε ευλαβικά τα σποράκια της. Για ένα εξαίσιο και υγιεινό ...
Διαβάστε περισσότεραΣπαγγέτι Genovese με pesto αβοκάντο
9/11/14 Σπαγγέτι Genovese με pesto αβοκάντο για σήμερα φίλοι μου. Παραδοσιακά το συγκεκριμένο πιάτο συνδυάζει ζυμαρικά και pesto με πατάτες και πράσινα φασολάκια όπως και έπραξα. Με τη μόνη διαφορά πως η πατάτα μας είναι γλυκοπατάτα και το pesto είναι light, χορτοφαγικό και θρεπτικό. Ότι πρέπει για ένα νόστιμο και ...
Διαβάστε περισσότεραΖυμαρικά pesto με κατίκι και ψητά ντοματίνια
8/11/14 Ζυμαρικά pesto με κατίκι και ψητά ντοματίνια. Αν τυχαίνει να έχετε φρέσκα ζυμαρικά, το πιάτο θα γίνει υπερπαραγωγή! Για το pesto(1 μεγάλο βάζο): 2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού ¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα ¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο 1 σκελίδα σκόρδο ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και επιπλέον για τη συντήρηση ...
Διαβάστε περισσότεραPesto μπολ με μοσχάρι και πεπονάκι
7/11/14 Pesto μπολ με μοσχάρι και πεπονάκι. Ένα μπολ, γεμάτο pesto,θρεπτικά συστατικά και λίγα λιπαρά. Τι καλύτερο για ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο!
Διαβάστε περισσότερα