Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο
Χούμους με γλυκοπατάτα και πιπεριά Φλωρίνης
28/12/13 Λίγες μερούλες πριν τελειώσει και το 2013,σας παρουσιάζουμε ένα χούμους με γλυκοπατάτα και πιπεριές Φλωρίνης, με αφορμή ένα πάρτυ που θα πάμε σήμερα (τι άλλο θα σκεφτόμουνα εγώ, που ακούω πάρτυ και μου έρχεται στο μυαλό στρωμένος μπουφές!!). Το πάρτυ έχει θέμα 60’s και θα πρέπει λέει να ντυθούμε ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκοπατάτα φούρνου με μέλι και μυρωδικά με bresaola
28/12/13 Και ενώ οδεύουμε ολοταχώς για το 2014,εγώ σας παρουσιάσω μια φανταστική γλυκοπατάτα φούρνου με μέλι και μυρωδικά με bresaola, τα εορταστικά πιάτα πάνε και έρχονται και δόξα το θεό να λέμε δηλαδή και γενικά υπάρχει μια έντονη κινητικότητα και καταναλωτισμός (όπως διάβασα κάπου, που τους έχουν λέει μαντρωμένους και ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα 2014 χωρίς αλεύρι και βούτυρο
31/12/13 Η βασιλόπιτα 2014 χωρίς αλεύρι και βούτυρο για μια τυχερή , γλυκιά και υγιεινή χρονιά! 3 αυγά 200gr. Αμυγδαλόψιχα τριμμένη, σκόνη κατά προτίμηση 1 μεγάλο πορτοκάλι ½ φλιτζάνι καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού ή κοντίτα ¼ του φλιτζανιού cranberries ½ φλιτζάνι καραμελωμένα αμύγδαλα , χοντροτριμμένα ή άλλος ξηρός καρπός της αρεσκείας ...
Διαβάστε περισσότεραΜοσχαράκι μπύρας με μανιτάρια και γίγαντες
1/1/14 Ένα πεντανόστιμο μοσχαράκι μπύρας με μανιτάρια και γίγαντες για ένα χορταστικό και παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο γεύμα! 800gr. Μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια 150gr. Φασόλια γίγαντες ή άλλα της προτίμησης μας 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα Αλατοπίπερο 1 φλιτζάνια διάφορα άγρια μανιτάρια ή κοινά μανιτάρια κομμένα σε ...
Διαβάστε περισσότεραΑυγά ψητά στο φούρνο σε δαχτυλίδι κολοκύθας
27/12/13 Κι αν δεν το καταλάβατε με αυτά και με αυτά τελειώνει και τούτος ο χρόνος. Πέρσι μου έτυχαν 2 φλουριά και ένιωσα μετά από πολύ καιρό, πάρα πολύ τυχερή και ίσως και να είμαι, με ή χωρίς φλουρί! Κι ας ήταν δύσκολος χρόνος με μεγάλες αλλαγές και αποφάσεις, αυτό ...
Διαβάστε περισσότεραΣπιτικά κράκερς τυρί κρεμμύδι
27/12/13 Σαν τα αγαπημένα μου πατατάκια, με την προσθήκη σουσαμιού και απείρως πιο Light! Στο τέλος , πριν τα ψήσω, τα πασπαλίζω επιπλέον με σουσάμι, παρμεζάνα, πάπρικα καπνιστή, παπαρουνόσπορο, διάφορα στο κάθε ένα ή και όλα μαζί και δεν με νοιάζει να μην φάω τίποτα άλλο όλη μέρα, σας το ...
Διαβάστε περισσότεραΣαλάτα Πρωτοχρονιάς με κόκκινο λάχανο και πράσινο μήλο
1/1/14 Σαλάτα Πρωτοχρονιάς με κόκκινο λάχανο και πράσινο μήλο για να μπει η καινούργια χρονιά με πολύ χρώμα και πολλές βιταμίνες γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές, πάνω απ’ όλα υγεία φίλοι μου! 1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο 1 μέτριο καρότο τριμμένο 1φλιτζάνι σπανάκι χοντροκομμένο 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ½ ...
Διαβάστε περισσότεραCrostini με tapenade ελιάς και αμύγδαλου
1/1/14 Crostini με tapenade ελιάς και αμύγδαλου για να ξεκινήσει με μεγάλη όρεξη το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας! 1 φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλο φιλέ (καβουρδισμένο ελαφρά, προαιρετικά) 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος Χυμός και ξύσμα ½ λεμονιού Αλατοπίπερο κατά βούληση 2 ...
Διαβάστε περισσότεραΤαμπουλέ με κοτόπουλο και φρούτα
26/12/13 Το αγαπώ ιδιαίτερα το πλιγούρι (θρυμματισμένο σιτάρι). Μεγάλωσα με τη γεύση του στο στόμα μου μιας και η γιαγιά μου με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη το έβαζε σχεδόν παντού. Σε γεμιστά, σούπες, κεφτεδάκια και ότι περιείχε κιμά αλλά και σκέτο στη θέση ενός πιλαφιού που θα έτρωγε κάποιος για ...
Διαβάστε περισσότεραΣαλάτα σπανάκι με χούμους και χαβιάρι
26/12/13 Χρόνια πολλά σε όλους, φίλοι μου. Να έχετε χαρούμενα Χριστούγεννα και όλη σας η μέρα να είναι γεμάτη από όμορφες εικόνες, γεύσεις και συναισθήματα, όπου και αν πάτε ότι και αν κάνετε! Φυσικά χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες σήμερα μαζί με τον παππού μου και τον ξάδελφο μου ...
Διαβάστε περισσότερα