Επίπεδο δυσκολίας: Θέλει λίγη προσπάθεια
Λεμονάτη φασολάδα
250γρ.φασόλια μουλιασμένα αποβραδίς Λάδι Αλατοπίπερο Χυμός λεμονιού 1/2ματσάκι σέλινο 2καρότα 1κρεμμύδι 2πιπεριές τσίλι 1κ.γλ.ρίγανη 2σκελ.σκόρδo
Διαβάστε περισσότεραΓίγαντες με πέστο μαϊντανού ρίγανης
2φλ.γίγαντες μουλιασμένα αποβραδίς Λάδι Αλατοπίπερο 1κρεμμύδι τριμμένο 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1κ.γλ.ρίγανη 1φλ.χυμό ντομάτας 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1 1/2κουπά νερό στο οποίο θα βράσουν τα όσπρια 2φλ.κρουτόν έτοιμα ή σπιτικά ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ 1ματσάκι μαϊντανός 2σκελ.σκόρδο 1/4φλ.λάδι Αλατοπίπερο 2κ.σ.ρίγανη
Διαβάστε περισσότεραΦακές με καλαμαράκια κονσέρβας
1φλ.φακές ψιλές Λάδι Αλατοπίπερο 1κρεμμύδι κομμένο στη μέση 3σκελ.σκόρδο ολόκληρες 2φύλλα δάφνης 1κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ 1κονσέρβα καλαμαράκια Καλιφόρνιας καθαρισμένα 3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να 1/3φλ.κρασί λευκό 2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του
Διαβάστε περισσότεραΓίγαντες με τα όλα τους
1φλ.γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς Λάδι Αλατοπίπερο 1/2κ.γλ.μπούκοβο 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο 1/2κιλό χόρτα πλυμένα και ψιλ/να 1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη 1πράσο κομμένο σε ροδέλες 1καρότο μεγάλο κομμένο σε ροδέλες Χυμό 2 λεμονιών 1 1/2λίτρο χλιαρό νερό
Διαβάστε περισσότεραΦακές βελουτέ
1 ½ φλ.φακές Λάδι Αλατοπίπερο Χυμό 1 λεμονιού 20ντοματίνια ολόκληρα 3σκελ.σκόρδο ολόκληρες 2κλωνάρια θυμάρι, τα φύλλα του 2φύλλα δάφνης 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2καρότα κομμένα σε ροδέλες 1κ.γλ.κύμινο
Διαβάστε περισσότεραΦακές σούπα με κάρυ και κύμινο
300γρ.φακές Λάδι Αλατοπίπερο 1κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες 1/2φλ.χυμός ντομάτας 1κ.γλ.κάρυ 1κ.γλ.κύμινο 1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο 4-5σκελ.σκόρδο ψιλ/νες 1μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
Διαβάστε περισσότεραΦασολάδα με πράσα
300gr.φασόλια μουλιασμένα αποβραδίς Λάδι Αλατοπίπερο 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 1κόκκινη καυτερή πιπεριά ολόκληρη 3καρότα κομμένα σε ροδέλες 1 ½ φλ.χυμός ντομάτας 1/3φλ.σέλινο ψιλ/νο 1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη 1κρεμμύδι τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραChanna masala ή ρεβύθια από την Ινδία
Tips: *Chana masala ή chole masala είναι ένα δημοφιλές πιάτο λαχανικών στην πακιστανική και ινδική κουζίνα. Έχει ως κύριο συστατικό τα ρεβύθια. Είναι αρκετά πικάντικο με μια ξινή νότα εσπεριδοειδών. Το πιάτο βρίσκεται σε όλη τη νότια Ασία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη βόρεια Ινδία και τον Πακιστάν. 1 ½ φλ.ρεβύθια ...
Διαβάστε περισσότεραΛεμονάτες φακές με σπανάκι
1 ½ φλ.φακές Λάδι Αλατοπίπερο 1κρεμμύδι τριμμένο 5σκελ.σκόρδο ολόκληρες Χυμός 1 λεμονιού 1λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό 3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο 3φύλλα δάφνης 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1κ.σ.κύμινο 1κ.γλ.κόλιαντρος 1κ.σ.ρίγανη 1φλ.σπανάκι χοντροκομμένο
Διαβάστε περισσότεραΡεβύθια στιφάδο με λεμόνι και κύμινο
2φλ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς Λάδι Αλατοπίπερο Χυμό 1 λεμονιού 1κ.γλ.κύμινο 1φλ.κρεμμύδια στιφάδο καθαρισμένα 1μεγάλη ντομάτα τριμμένη 4φλ.νερό 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
Διαβάστε περισσότερα