Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο
Κρεατόπιτα με καρότα και ρύζι
2δόσεις ζύμης γιαουρτένιας ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 400γρ.χοιρινό (ή 1 ½ φλ.μαγειρεμένο χοιρινό που περίσσεψε ψιλ/νο) 1κρεμμύδι τριμμένο Λάδι 5καρότα τριμμένα 2κ.σ.κουκουνάρι 1κ.σ.σταφίδες μαύρες 2αυγά 1/2φλ.κρέμα γάλακτος 1φλ.ρεγκάτο τριμμένο Αλατοπίπερο 1/2φλ.ρύζι γλασέ 2κ.σ.γάλα
Διαβάστε περισσότεραΛουκανικόπιτα με χόρτα
1πακ.φύλλο κρούστας για πίτες 1/2κιλό χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα Λάδι 1κιλό χόρτα διάφορα Αλατοπίπερο 2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη 1κρεμμύδι 2σκελ.σκόρδο 2αυγά χτυπημένα
Διαβάστε περισσότεραΣπανακόπιτα με ρύζι
1πακέτο φύλλο κρούστας παραδοσιακό (για πίτες) Λάδι 3αυγά χτυπημένα 300γρ.φέτα θρυμματιμένη 3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να 1/2ματσάκι άνιθο ψιλ/νο 1κιλό σπανάκι φρέσκο πλυμένο και ψιλ/νο Αλατοπίπερο 300γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο 1/2φλ.ρύζι νυχάκι
Διαβάστε περισσότεραΖύμη τάρτας ή πίτας με παρμεζάνα
4κ.σ.βούτυρο λιωμένο 1γλ.χλιαρό νερό 1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1αυγό 3φλ.αλεύρι 1πρέζα αλάτι
Διαβάστε περισσότεραΚαλτσόνε με κοτόπουλο και πέστο
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1κ.σ.μαγιά ξερή 2 ½ φλ.αλεύρι Αλάτι Μια πρέζα ζάχαρη 1φλ.χλιαρό νερό 2κ.σ.λάδι ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2στήθη κοτόπουλου ψημένα και ψιλ/να 2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη 1/3φλ.πέστο Αλατοπίπερο 1/4φλ.κέτσαπ 1κ.σ.βασιλικός ξερός
Διαβάστε περισσότεραStromboli με σπανάκι μανιτάρια και βασιλικό
Tips: *Stromboli είναι ένα είδος πίτας γεμισμένης με τυριά, κυρίως μοτσαρέλα, αλλαντικά ή λαχανικά. Γίνεται ουσιαστικά με ένα κομμάτι από ζύμη πίτσας που περίσσεψε και με ότι υλικά θα βάζαμε σε μια κανονική πίτσα. ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1κ.σ.μαγιά ξερή (βρήκα πρόσφατα μια που δεν χρειάζεται να την διαλύσουμε σε ...
Διαβάστε περισσότεραΛαχανόπιτα με φέτα
1δόση σπιτικό φύλλο για πίτες (2φύλλα) Λάδι Αλατοπίπερο 1μικρό λάχανο ψιλ/νο 3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο 3καρότα τριμμένα 1 ½ φλ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.γλ.μπούκοβο 1κρεμμύδι ψιλ/νο 1αυγό χτυπημένο
Διαβάστε περισσότεραΓαλέτα με πράσο και φέτα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.αλεύρι 1/2κ.γλ.αλάτι 1πρέζα ζάχαρη 1/3φλ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια 1/3φλ.κρύο νερό 1αυγό χτυπημένο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 2κ.σ.βούτυρο 1/2ποτήρι λευκό κρασί 100γρ.κρέμα γάλακτος 120γρ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο Tips: *Galette είναι όρος της γαλλικής κουζίνας για τη στρογγυλή ή ελεύθερης μορφής επίπεδη ...
Διαβάστε περισσότεραΛαχανόπιτα με σελινόριζα
1πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες (περιέχει 5 φύλλα) Λάδι Αλατοπίπερο 3φλ.λάχανο ψιλ/νο 1μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες 1μικρή σελινόριζα τριμμένη 1μεγάλο καρότο τριμμένο 1/2φλ.νερό 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1/2φλ.κασέρι τριμμένο 3αυγά
Διαβάστε περισσότεραΚις με πράσα μανιτάρια και ζαμπόν
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1 & 1/4αλεύρι και επιπλέον για τον πάγκο που θα ανοίξουμε το φύλλο 115γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για την ταρτιέρα 1πρέζα αλάτι 1/4φλ.κρύο νερό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 3πράσα κομμένα σε ροδέλες 2κ.σ.λάδι 1φλ.ζαμπόν ψιλ/νο 1φλ.μανιτάρια σε φέτες Αλατοπίπερο 1κ.γλ.θυμάρι 4αυγά χτυπημένα 1κίτρινη ή ...
Διαβάστε περισσότερα