Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο
Burger με sauce γιαουρτιού
4Μπιφτέκια για burger 4ψωμάκια για burger 1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 4ροδέλες ντομάτας Αλατοπίπερο 2πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες στη μέση ΓΙΑ ΤΗ SAUCE 150γρ.γιαούρτι 1κ.σ.δενδρολίβανο Το χυμό ½ λεμονιού Αλατοπίπερο 1σκελ.σκόρδο
Διαβάστε περισσότεραΑποδομημένη πίτα του βοσκού
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ 2μεγάλες πατάτες 1/3φλ.γάλα 2κ.σ.βούτυρο Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ 600γρ.μοσχαρίσιος κιμάς 1μικρό κρεμμύδι τριμμένο 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1αυγό Αλατοπίπερο 1κ.σ.worcestershire sauce 1/2φλ.φρυγανιά τρίμμα Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 2κ.σ.βούτυρο 3κ.σ.αλεύρι 400ml ζωμός κρέατος 1κ.σ.soya sauce 1κ.σ.worcestershire sauce 2φλ.ανάμικτα λαχανικά βρασμένα Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΛεμονάτα ρεβύθια με μπακαλιάρο
300γρ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς 1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο Λάδι 1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος 3φιλέτα μπακαλιάρου Χυμό 2 λεμονιών 2-3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες Αλατοπίπερο 1 ½ κ.σ.αλεύρι 1/2λίτρο ζεστό νερό
Διαβάστε περισσότεραΓκρατιναριστό σπανάκι με κοτόπουλο και μανιτάρια
4κ.σ.λάδι 2φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια 4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες 3φλ.σπανάκι φρέσκο, χοντροκομμένο Αλατοπίπερο 3κ.σ.βούτυρο 3κ.σ.αλεύρι 1φλ.γάλα 1φλ.κρέμα γάλακτος 1φλ.τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας ή ότι έχουμε προσαρμόζοντας την ποσότητα και το αλατοπίπερο ανάλογα το τυρί Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί και την κρούστα
Διαβάστε περισσότεραΧοιρινό φρικασέ της Ζαννέτ
1kg.χοιρινό κομμένο για τηγανιά 1ματσάκι άνιθος ψιλ/νος 12φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1μαρούλι ψιλ/νο 700γρ.σπανάκι ψιλ/νο 2/3φλ.λάδι 1κ.σ.βούτυρο Αλατοπίπερο Χυμός 2-3 λεμονιών 2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 1κ.σ.corn flour
Διαβάστε περισσότεραΦαλάφελ-λιβανέζικοι ρεβυθοκεφτέδες
250 γρ. (1/2 πακέτο) ρεβύθια 1 ματσάκι μαϊντανό 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (με το πράσινό τους) 2 μεγαλούτσικα κρεμμύδια 2-3 σκελίδες σκόρδο 1 κουτακάλι κόλιαντρο σκόνη 1 1/2 κουταλάκι κύμινο σκόνη 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι 1/2 κουταλάκι πιπέρι
Διαβάστε περισσότεραΒερύκοκα γεμιστά με κιμά
600 γρ. κιμάς μοσχάρι 30 μεγάλα βερύκοκα 1 μεγάλο κρεμμύδι ½ φλυτζ. κρασί λευκό 2 γαρύφαλλα 2 μπαχάρια 30 γρ. κουκουνάρια 30 γρ. σταφίδες αλάτι, πιπέρι μοσχοκάρυδο
Διαβάστε περισσότεραΤηγανίτες λαχανικών special
3 μέτρια κολοκυθάκια 1 μέτρια πατάτα 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη 1 μέτρια μελιτζάνα ψημένη ή τριμμένη 3-4 φρέσκα τρυφερά κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες 5-6 φυλλαράκια σπανάκι ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο 2 κ.σ δυόσμο φέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό 2-3 αυγά 2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη 2 ...
Διαβάστε περισσότεραΛόπκες-τυροκεφτέδες με μπύρα από τη Φλώρινα
2 κομμάτια τυρί φέτα θρυμματισμένη ή σε χονδρά κομμάτια ή μυζήθρα θρυμματισμένη ή φέτα και μυζήθρα θρυμματισμένη δυόσμο αλεύρι για πασπάλισμα για το κουρκούτι 1 φλιτζάνι αλεύρι με 1 κ.γ μπέικιν 2 αυγά 1σφηνάκι μπύρα
Διαβάστε περισσότεραΠολέντα με μανιτάρια
Tips: Πολέντα, δηλαδή χυλό από βρασμένο καλαμποκίσιο σιμιγδάλι, δεν τρώνε μόνο οι Ιταλοί. Κι εμείς οι Ελληνες έχουμε πολλές εκδοχές του χυλού, που εμφανίζεται με διαφορετικά ονόματα: κατσαμάκι τον αποκαλούν οι Θεσσαλοί, χαβίτσι οι Πόντιοι, μπγκρντάνι οι Βλάχοι. Το μαγείρεμα του δεν διαφέρει πολύ από τόπο σε τόπο. Συνήθως χοντροκομμένο ...
Διαβάστε περισσότερα