Η αυτού μεγαλειότης μωβ πατάτα
Μωβ πατάτες το αφιέρωμα μας, για το οποίο κατάφερα ούτε λίγο ούτε πολύ να φάω 4 κιλά πατάτες σε 2 εβδομάδες. Η γαλλική, gourmet θα λέγαμε, πατάτα με την κοινή ονομασία vitelotte θα σας θυμίσει σε γεύση την περισσότερο διαδεδομένη γλυκοπατάτα.
Έχουν σκούρο μπλε, σχεδόν μαύρο δέρμα και μωβ – μπλε σάρκα με χαρακτηριστική γεύση μεταξύ καρυδιού και κάστανου. Το χρώμα διατηρείται στη μαγειρική και δεν περιέχει χρωστικές παρά μόνο τις φυσικές, από την καλλιέργεια της.
Όλες οι συνταγές που σας προτείνουμε γίνονται κάλλιστα με κλασικές πατάτες ή ότι πατάτες διαθέτουμε και προτιμάμε. Απλά το μωβ είναι για μένα πολύ αγαπημένο χρώμα, όχι μόνο στη ζωή αλλά τελικά και στην μαγειρική.
Τις περίμενα με λαχτάρα, μεταξύ άλλων λαχανικών, στην ελληνική αγορά, για να τις γευτώ και να πειραματιστώ στην κουζίνα μου και χαίρομαι ιδιαίτερα που η αναμονή με αποζημίωσε τα μέγιστα. Για του λόγου το αληθές την παρουσιάζω και σε εσάς: Η αυτού μεγαλειότης μωβ πατάτα!!
Ψητές μωβ πατάτες με μίνι καλαμπόκι και θρουμπί
Μωβ πατάτες με κριθάρι και chilli sauce με μέλι
Πατατοσαλάτα multicolore με pesto
Πατάτες και σπαράγγια ατμού με σάλτσα κόλιαντρου και μοσχάρι
Μωβ πατατοσαλάτα με ανθότυρο και ξερά φρούτα